De strategie achter het succesverhaal van Kris

Share

Een tijdje geleden vertelde ik het verhaal achter de knappe transformatie van Kris, de drukbezette CFO.

Zoals je kon lezen is zijn traject niet zonder slag of stoot verlopen en heeft hij een hoop uitdagingen moeten overwinnen. Heb je het nog niet gelezen, of wil je het herlezen, dan vind je dit blogartikel hier: https://www.wooo.be/blog/case-study-kris-cfo-met-een-grote-wens-om-af-te-slanken.

Bij deze leg ik je graag uit op welke vlakken aanpassingen nodig waren om om dit topresultaat te behalen.


Time Management

Voor we helemaal van start gingen, hebben we eerst de agenda’s erbij genomen. Als je als ondernemer in een van onze trajecten stapt, is het belangrijk persoonlijke groei een hogere prioriteit geven zonder dat het in gedrang komt met de professionele (en private) verplichtingen.

Met dat in het achterhoofd stelde onze planner Jorn samen met Kris een planning op die optimaal werkte voor hem.

Tijdens de eerste coachings die daarop volgden gingen we aan de slag met structuur. Als je optimaal wil presteren zowel als ondernemer als bij WOOO is het belangrijk om zoveel mogelijk structuur te brengen in het leven. De grote uitdagingen hier zijn:

  • Het weekend
  • Vakanties
  • Speciale gelegenheden

Waarom is dit zo belangrijk? Je kent het cliché wel: mensen zijn gewoontedieren. En net zoals bij alle clichés is dat een waarheid als een koe. Hoe meer jouw dagen er hetzelfde uitzien hoe beter jouw bioritme en de hele hormonale huishouding zal werken, hoe kwalitatiever jouw slaap zal zijn en hoe sterker & fitter je je dus zal voelen. Naast dit alles heeft dit ook een positieve invloed op de manier waarop je door het leven gaat. Alleen maar voordelen dus!

Over slaap gesproken. We gingen ook onderzoeken wat zijn avond- & ochtendrituelen waren. We raden sowieso altijd aan om vanaf 20u alle mogelijke schermen (Smartphone, tablet, smartwatch, gameconsoles, etc) alsook alle vormen van kustmatig licht te vermijden. Een beetje televisie of een e-reader kan wel, zolang het rustgevend werkt, blauw licht onderdrukt en geen activerende prikkels veroorzaakt. In de ochtend vroegen we bij het afgaan van de wekker, meteen op te staan en een glas water te drinken en zeker niet op de snoozeknop te duwen Dit zou namelijk meteen uitstelgedrag veroorzaken en dat willen we natuurlijk vermijden. Eens dit alles op punt stond, was Kris klaar voor het echte werk.

jamie-street-_94HLr_QXo8-unsplash


Uitgebreide lichaamsanalyse & InBody Scans

Eerst brachten we zijn lichaam in kaart via onze Uitgebreide Lichaamsanalyse en de eerste InBody Scan. Tijdens deze belangrijke analyse kijken we naar het postuur (liggend, zittend & staand), de ademhaling, mobiliteit vs stabiliteit, kracht en lichaamsbesef. Bij de InBody Scan daarentegen onderzoeken we standaardzaken als BMI, hoeveelheid spiermassa en vetpercentage. Maar ook de hoeveelheid water, eiwitten, mineralen wordt gemeten. Daarnaast komen we ook te weten hoe het gesteld is met de botdichtheid, sporen we disbalansen op in het lichaam (links vs rechts, boven- vs onderlichaam) en misschien nog het allerbelangrijkste: het viscerale vet. Voor meer informatie over hoe onze InBody scans werken, check zeker ook deze link: https://www.wooo.be/blog/wooo-blog/inbody370s.

Uit deze onderzoeken komt een schat van informatie waardoor we een traject kunnen uittekenen, dat uiterst gepersonaliseerd is, helemaal op maat van onze klant. Mét respect voor zijn of haar lichaam en doelen.

Bij Kris kwam er bijvoorbeeld ook uit, dat hij enorm beperkt was in mobiliteit. Dit deels door aanleg, maar vooral door een stevig gebrek aan beweging en een dominant zittend gedrag gedurende zijn hele leven. Hij vertelde dat hij zelfs niet op de grond kon zitten om met zijn kind te spelen. Dit soort verhalen komen wel stevig binnen dus hebben ook daar een apart programma voor opgesteld om dit drastisch te verbeteren.

Food Coaching

Vaak onderschat, maar misschien wel het allerbelangrijkste: aanpassing van de voeding en levensstijl. De fysieke trainingen duren steeds maar 60 tot 90 minuten, maar de voeding start bij het ontwaken op maandagochtend tot en met slapen gaan op zondagavond. Daar ligt voor de meeste mensen de échte uitdaging. WOOO werkt niet met pilletjes en poedertjes, noch schrijven we voedingsschema’s uit. We coachen onze klanten en leiden hen als het ware op om met (gezonde & minder gezonde) voeding te leren omgaan en zo hun resultaat te bereiken, behouden en/of te overstijgen.

Zo ook bij Kris. Bij deze coachings betrokken we niet alleen hem maar ook zijn echtgenote die thuis in stond voor het winkelen en de (avond)maaltijden. Alle coachings gingen daarom ook online door via videocall om een extra rit naar ons Personal Coaching Center te vermijden.

miu-sua-pO9851jklaE-unsplash

Concreet brachten we eerst hun huidige eet- & drankgewoontes in kaart en bouwden we van daar uit nieuwe gewoontes op. Kris moet als ondernemer vooral in de voormiddag het diepere denkwerk verrichten en heeft daarvoor een echte laserfocus & langdurig concentratievermogen nodig. Daarom kozen we ervoor om in de voormiddag geen koolhydraten te consumeren en deze pas toe te voegen vanaf het middagmaal. Dit aangezien het anders voor een dipje & extra vermoeidheid kan zorgen en dat verstoort uiteraard de focus. Koffie lost dit namelijk niet op, aangezien het meerdere uren duurt voor cafeïne echt optimaal werkt. We verhoogden daarom de inname van onverzadigde vetten, wat dan weer het concentratievermogen stimuleert en versterkt alsook een bron van energie is.

Verder stelden we een plan van aanpak op voor de weekends, businesstrips & zakelijke diners die uiteraard niet te vermijden zijn. Na de belangrijkste doorgedreven coachings die bij de opstart horen, hielden we een tweewekelijkse follow-up meeting om alles mooi op te volgen en in lijn te houden met de verwachtingen.

Personal Training & Mobility Corrections

Now comes the fun part 😄. Op basis van de uitgebreide lichaamsanalyse en de eerste InBody scan werd een eerste fase in het traject opgesteld. Dit werd ook helemaal afgestemd op de noden en wensen wat natuurlijk ook belangrijk blijft.

We gaan altijd uit van krachttraining, en gaan nooit lopen, fietsen of zwemmen met de klant. Kris wilde wel graag joggen maar onze coaches vonden dat niet de beste oplossing op dat moment. Het overgewicht zou namelijk voor heel wat problemen in zijn gewrichten kunnen zorgen. Kris kwam wekelijks 2x Personal Training volgen, dus kozen we ervoor om steeds een full body workout te doen. Niet elke keer iets nieuws, we zijn geen “entertrainers” maar gerichte gepersonaliseerde oefeningen waarin hij wekelijks sterker kon worden en zo naar plateaus kon werken die hij bij elke fase van zijn traject heeft doorbroken. Hoe krachtiger je een oefening kan uitvoeren hoe beter je vet kan verbranden en/of spiermassa kan opbouwen.

victor-freitas-nA0UDNDbxys-unsplash


Toch is het belangrijk om naast enkele keren krachttraining per week extra activiteiten in te plannen. Dit noemen we NEAT: Non-Exercise Activity Thermogenesis, met andere woorden: alle verbranding die die niet uit een sportieve activiteit resulteert. Vandaar dat we naast krachttraining ook keken naar het aantal stappen per dag, wat bij hem startte op 8000. Veel wandelen is namelijk dé vetverbrander bij uitstek en het enige wat je er voor nodig hebt zijn jouw lichaam, kleding en goesting. Hoe meer, hoe beter! Andere interessante fysieke activiteiten kunnen zijn: fietsen, de liefde bedrijven, werken in de tuin, enz. Yep, dat heb je goed gelezen 😉.

Aangezien hij enorm beperkt was in mobiliteit hebben we daar ook onze focus opgelegd. In dit aparte programma, werkten we eerst met enkele statische stretchoefeningen en manipulaties met foamrollers. Daarna gingen we over naar oefeningen die we verstaan onder mobility with movement. Dit zorgt voor betere en langdurige mobiliteitscorrecties. Met andere woorden meer beweeglijkheid en een gezonder postuur op lange termijn.

Dit resulteerde op zich in meer levensgenot, plezier met zijn kinderen, een veel gezonder lichaam en veel minder kans op kwaaltjes of erger. Al het werk wat in deze blog werd beschreven werd ook tweewekelijks opgevolgd met extra InBody scans om zeker te zijn dat we de juiste progressie maakten en alles verliep zoals gepland.

ross-sneddon-sWlDOWk0Jp8-unsplash


Tot slot

Dat dit een succesverhaal was om U tegen te zeggen heb je al lang door. Het werkte inspirerend voor Kris, voor vele nieuwe mensen maar ook voor ons. Zo leerde deze ervaring ons dat we een nieuwe dienst wilden opstarten onder de noemer “Mobility Sessions”. Meer over deze nieuwe dienst kan je in een blog artikel verwachten in de zeer nabije toekomst.

Ik hoop ten zeerste dat ik bij in dit artikel duidelijkheid heb geschept over de strategie die nodig was om het traject van Kris optimaal te laten slagen. Wie weet, inspireert het jou misschien wel om zelf de gezondheid te bevorderen, met of zonder onze hulp.

Wil je de case-study & bijhorende topresultaten nog eens bekijken, dan kan je dit via: https://www.wooo.be/blog/case-study-kris-cfo-met-een-grote-wens-om-af-te-slanken.

Veel succes en graag tot snel!

Groeten,
Dominique