MAAK EEN AFSPRAAK

 
 

WOOO Blog

De Personal Trainers bij WOOO helpen jou bij het behalen van jouw doelen. Met inspirerende blogs over fitness, lifestyle en voeding geven wij jou de tips die je nodig hebt!


Dat het beroep van Personal Trainer of Personal Coach een aantrekkelijk beroep is, is al vele jaren duidelijk. Maar dat het zo’n populair beroep zou worden voor de klant, hadden weinigen verwacht. Dit brengt natuurlijk enorm veel voordelen met zich mee maar anderzijds helaas ook een aantal nadelen.Met deze blogpost wil ik graag een aantal van deze voordelen uitlichten, alsook toekomstige klanten informeren over de potentiële valkuilen die ze best in het achterhoofd houden.

Eindelijk - YES!De coronacrisis is niet mals geweest voor onze economie en ook WOOO heeft gedeeld in de klappen. Maar het is dankzij de steun en het aanhoudende vertrouwen van onze trouwe klanten dat we hier sterker dan ooit zijn doorgekomen. Nogmaals onze oprechte dankbaarheid hiervoor 🙏!Wat een jaar is het ook geweest. Eerst moesten we verplicht sluiten en konden we jullie enkel online ondersteunen. Enkele maanden later mochten we jullie weer binnen ontvangen, waarna we weer voor 6 maanden moesten sluiten. Gelukkig konden we tenten voorzien om jullie...

De balans vinden tussen werk en privéleven is in onze huidige maatschappij een “hot topic”. Niet enkel voor zelfstandigen of ondernemers die volop bouwen aan een bedrijf, maar voor zowat alle mensen die het gevoel hebben dat ze zich verliezen in hun job.

Heb jij wel eens last van een middagdipje of energieverlies tijdens de dag? Wil jij afslanken of wat meer spiermassa kweken?  Gewoonweg een gezondere levensstijl aannemen?

Als je wil afvallen, spiermassa opbouwen, slanker wil worden of zelfs gewoon in gewicht wil bijkomen is het interessant om een goede meetmethode te vinden waar je een realistisch resultaat uit krijgt. Een goede meetmethode zorgt er niet alleen voor dat je goed je eventuele vooruitgang kan opvolgen, maar het kan een enorme motivator zijn. Als je 4 weken lang goed met je voeding bent bezig geweest, lekker hebt geslapen en bovendien nog een 3-tal keer per week aan intensieve beweging hebt gedaan is het enorm leuk om via jouw meetmethode te zien dat je goed bezig bent! Een vetmeting en het gewicht zijn de meest populaire gegevens die men wil produceren.

Gemotiveerde mensen die bij WOOO een Personal Coaching traject volgen, krijgen niet zomaar een sportsessie, een voedingschema of een coaching voorgesteld.

Onze Personal Coaches nemen steeds uitgebreid de tijd om jou te informeren over het “waarom”, niet enkel over het “hoe” je het moet doen of het “wat” je überhaupt moeten doen. (Dankjewel Simon Sinek voor de inspiratie 😄.) Je wordt voor een stukje opgeleid over jouw eigen lichaam zeg maar, dat is iets waar wij bij WOOO veel belang aan hechten. We zijn dan ook altijd blij als we vragen krijgen over het “waarom”, dat toont interesse, betrokkenheid en de wil om het beter te doen. Superbelangrijk en daar zijn we steeds dankbaar voor 🙏.

Vandaag gaat Personal Coach Hannes wat dieper in op de Poké Bowl. Als je ons volgt op social media (hier, hier en hier) dan weet je ondertussen dat hij naast Personal Training nog andere interesses heeft, zoals gezonde voeding! De Poké Bowl is zijn favoriete gezonde maaltijd en in deze blog vertelt hij je er alles over!

Toegegeven, ik had liever geen blog geschreven en in het Personal Coaching Center van WOOO met klanten gewerkt door middel van Personal Coaching. Maar de omstandigheden zijn nu eenmaal anders, dus doen we ons uiterste best om al onze klanten op een alternatieve wijze te laten werken aan de beste versie van zichzelf. We doen dit onder andere door onze unieke manier van Online Coaching, maar ook op andere manieren. Vanaf heden informeren we jullie dus ook via blogposts in de hoop jullie zo wat kennis, tips & tricks mee te geven waar je meteen wat aan hebt.

 

Helaas… Niet (altijd) waar.

Één van de natuurlijke gevolgen bij een beroep als Personal Coach is dat mensen spontaan vertellen over hun voeding, sportief gedrag of hoe ze zich in het vel/hoofd voelen door hun levensstijl. Of het nu op een netwerk-event is, bij een eerste kennismaking op de zaak of zelfs tijdens een etentje met vrienden of familie. Vaker dan niet, legt men het hart bloot en vertelt men over zijn of haar gewoontes en de gevoelens (of frustraties) die daarbij horen.