Case Study: Kris - CFO met een grote wens om af te slanken

Share

Bij WOOO komen heel veel ondernemers die Personal Coaching willen volgen om af te slanken. Neem nu Kris: CFO (Chief Financial Officer) en director bij een grote investeringsmaatschappij, 40 jaar, getrouwd, 1 zoontje en een tweede kindje op komst, wonende in de zuidrand van Antwerpen.

Tijdens ons aangename kennismakingsgesprek leek het in eerste instantie een vrij klassiek verhaal: Hij besloot dat hij genoeg had van het sedentaire leventje met de bijhorende nadelen en kwaaltjes.
Zijn wens was duidelijk: het gewicht moest dringend omlaag en hij wilde een gebalanceerd voedingspatroon opbouwen.
Een levensstijl met aandacht voor een optimale gezondheid, waarbij ruimte overblijft voor etentjes met familie, klanten, collega’s en dergelijke.

Bij elke start van een traject hoort een uitgebreide lichaamsanalyse en een InBody Scan. Dit is belangrijk om het traject helemaal te personaliseren en verschillende fases uit te schrijven.
Hieruit bleek dat zijn algemene mobiliteit enorm was beperkt, door gebrek aan beweging en voortdurend zitgedrag. Met als gevolg dat hij heel kwetsbaar was geworden voor kwaaltjes, blessures, hernia’s of erger.

Toen ik hem dit nieuws bracht, vertelde Kris me dat hij het enorm spijtig vond, dat hij zelfs niet met zijn zoontje op de grond kon spelen. Zitten op de grond bleek op geen enkele manier mogelijk te zijn. *Slik*.
Dit was natuurlijk voor zowel Kris als ons een enorm drijfveer om keihard aan de slag te gaan, zodat hij zijn bewegingsvrijheid kon herwinnen. Op deze manier kon hij weer genieten van de kleine dingen des leven, maar vooral van zijn zoon.

Daarnaast bleek uit de Inbody Scan dat Kris zijn viscerale vet, wat zich rond belangrijke organen hecht, enorm verhoogd was. Een teken van een verhoogde kans op gezondheidsproblemen.

Tijd om het roer om te gooien. Kris koos voor een 12-weken traject met 2x Personal Training per week, aangevuld met extra coachings over voeding, slaap- en levensstijl, waarbij we ook zijn echtgenote betrokken.

Foto07


Zo gezegd zo gedaan. Kris werkte keihard tijdens zijn trainingen en gooide stap voor stap zijn levensstijl om.
Qua voeding begon hij veel proteïnerijker te eten en voegde hij gezonde vetten toe op de juiste momenten, voor een laserfocus op het werk.
Als laatste voegden we een goeie timing van voldoende gezonde koolhydraten per dag toe. Daarenboven verhoogde hij zijn waterinname stevig en werd het alcoholgebruik in perken gesteld.

Dat een parcours zoals dat van Kris soms wel hobbelig verloopt, weten we van tevoren. Iedereen schuift wel eens uit of vervalt eens in oude kwalijke gewoontes. Voor Kris kwam er echter een extra uitdaging bij.

Na een 9-tal weken kregen Kris en zijn echtgenote te horen dat zij mogelijk ernstig ziek was geworden en er dringend onderzoeken moesten gebeuren. Veel konden ze op dat moment nog niet vertellen, maar dat het serieus en dringend was - ook voor de zwangerschap - was overduidelijk.

Zulke situaties zorgen voor een storm van emoties en kunnen ervoor zorgen dat alle nieuwe & verbeterde gewoontes vergeten worden en het traject stopgezet wordt. WOOO had begrip voor de onvoorziene omstandigheden en probeerde met Kris te zoeken naar een manier om het traject zo comfortabel en ondersteunend mogelijk verder te zetten.

Kris liet de moed niet zakken, zowel niet voor zijn vrouw & kindje(s) als voor zichzelf. Daarvoor hebben we bij WOOO het allergrootste respect en bewondering voor.

Kris toonde zijn vechtlust, zowel in de strijd tegen de ziekte van zijn vrouw als in zijn persoonlijke groei alsook op het vlak van gezondheid door zijn voeding, beweging en nachtrust aan te passen.

WOOO Personal Coach-2-1

Resultaat? Na amper 12 weken aan de slag te gaan bij WOOO:
• Van 132,8kg naar 113,8kg.
• 1 kilogram spiermassa gewonnen.
• 20 kilogram puur vet minder.

Ondanks alles houdt Kris vandaag alle mooie gewoontes vol en vertelde ons dat hij na zijn traject 13kg extra is afgevallen.

Met zo’n geweldige resultaten na zo’n sterk parcours met tegenslagen, kunnen wij alleen maar zeggen: “Wauw. Proficiat Kris met alles wat je gedaan en bereikt hebt.”

Voor zowel Kris als WOOO is dit een prachtig resultaat waar hij apetrots op mag zijn. Kris, we zijn super fier dat je deze mooie resultaten hebt bereikt. Het was een eer om je te mogen coachen en ons team wenst je het allerbeste toe!

Proud coach,
Dominique