Van gezonde voeding word je slank?

 

Helaas… Niet (altijd) waar.

Één van de natuurlijke gevolgen bij een beroep als Personal Coach is dat mensen spontaan vertellen over hun voeding, sportief gedrag of hoe ze zich in het vel/hoofd voelen door hun levensstijl.

Of het nu op een netwerk-event is, bij een eerste kennismaking op de zaak of zelfs tijdens een etentje met vrienden of familie. Vaker dan niet, legt men het hart bloot en vertelt men over zijn of haar gewoontes en de gevoelens (of frustraties) die daarbij horen.

Dat zijn steeds zeer leerrijke momenten, want desondanks het feit dat er een zeker patroon zit in de verhalen die voorbij komen, is elk geval toch uniek.

Een verhaal dat regelmatig in verschillende vormen terug komt is bijvoorbeeld: Ik eet elke dag gezond en toch val ik niet af. Ik moet slechte genen hebben, ik heb echt geen geluk!

Wooo-healthyfood

Sorry lieve mensen, maar geluk heeft er in 99% van de gevallen niets mee te maken en geloof me, jij hoort niet bij die 1%.

Gezond eten staat helaas niet altijd gelijk aan afslanken. Eerst en vooral is er de interpretatie van gezonde voeding. Wat is gezonde voeding voor een bepaald persoon? Horen daar bijvoorbeeld sauzen bij?

Hoe weet je of je niet te veel eet? Of te weinig! Dat kan namelijk ook. Honger jezelf alsjeblieft niet uit. Honger vergroot trouwens de kans tot het maken van foutjes en zorgt ervoor dat je lichaam zich wapent tegen het afvallen.

Bovendien is het niet enkel gezond eten dat er toe doet, maar ook … gezond drinken. Alcohol kan namelijk je hele “dieet” (oh wat haat ik dat woord) verzieken. Drink je genoeg water trouwens?

Al deze vragen en nog veel meer maken zo’n groot verschil in je afslankingsproces.

Helaas is gezond eten met het oog op afslanken, écht niet voor de hand liggend. Ik heb er jaren over gedaan om het helemaal onder de knie te krijgen en te perfectioneren voor mijn klanten. Dankzij deze kennis en ervaring ben ik nu in staat om in hele korte tijd, hele grootse resultaten neer te zetten met al deze gemotiveerde mensen.

Vergeet niet: Working out is the easy part. Nutrition is hard f*cking work. Het begint en eindigt uiteindelijk allemaal in de keuken.

 

5 kleine tips die je een heel eind verder kunnen helpen:

  1. Vermijdt alcohol en drink water. Met sloten. En net als je denkt dat je geen water meer binnenkrijgt… Drink je nog wat meer.

  2. Probeer bij elke maaltijd proteïne te betrekken. Mager vlees, vis & eiwit.

  3. Vergeet je gezonde vetten niet: kokosnoot, zalm, makreel, pecannoten, walnoten. Neem gerust een stukje mozarella, cheddar, ricotta, avocado, …

  4. Kies voor de juiste koolhydraten op de juiste momenten. Hoe vroeger op de dag, hoe beter. Beperkte porties havermout, spelt/volkoren brood, spelt/volkoren/haver pasta, volwaardige rijst en zoete aardappel zijn dan jouw vriend. Groentjes daarentegen mag je zo veel eten als je wil. Enkel peulvruchten eet je ook met mate.

  5. BEWEEG! Zetelpatatjes worden helaas niet slank. Hoe meer je beweegt hoe beter. Ga niet lopen, maar kies regelmatig voor een stevige wandeling.

Met deze tips ga je al een heel eind komen. Je calorie inname blijft op deze manier vrij laag en je zal heel de dag een verzadigd gevoel hebben.

Eet smakelijk en have fun!

 

Dominique Peeters

 


Helaas… Niet (altijd) waar.

Één van de natuurlijke gevolgen bij een beroep als Personal Coach is dat mensen spontaan vertellen over hun voeding, sportief gedrag of hoe ze zich in het vel/hoofd voelen door hun levensstijl. Of het nu op een netwerk-event is, bij een eerste kennismaking op de zaak of zelfs tijdens een etentje met vrienden of familie. Vaker dan niet, legt men het hart bloot en vertelt men over zijn of haar gewoontes en de gevoelens (of frustraties) die daarbij horen.

 
Comments (0)