Je leeft toch maar 1 keertje?!

Share

Ja inderdaad, je leeft maar een keertje.

Open vraag: Wil dat zeggen dat je je leven moet doorbrengen als een monnik en enkel en alleen maar übergezonde dingen moet eten? Of wil dat dan zeggen dat je daarom constant moet roken, drinken, snoepen, dingen eten die niet gezond zijn ?

Op beide statements antwoord ik volmondig: NO WAY.

wooo-food

Helaas wordt die uitspraak toch te pas en te onpas gebruikt als excuus om zich te laten gaan, de gezondheid te laten varen of erger – andere mensen in foute gewoontes te dwingen.

Ikzelf ben op het punt gekomen dat ik tevreden ben met wie ik ben en hoe ik er uitzie. Ik ben uiteraard dagelijks bezig met sport, voeding en mijn gezondheid, maar dat wil niet zeggen dat ik nooit eens iets eet of drink wat anders niet kan.

Men spreekt weleens over de 80-20 regel. 80% van de tijd gezond eten, drinken & bewegen en de resterende momenten zondigen. Ik vind zelfs niet dat het zo meetbaar moet zijn.

Van maandagochtend tot vrijdagavond ben ik een absolute straight edger. Ik hou me aan de juiste voeding en beweging en blijf ver weg van alcohol, koekjes, snoepjes etc. Uiteraard rook ik niet :-).

In het weekend daarentegen wissel ik de gezonde & sportieve levensstijl af met iets anders. Zo eet ik ook wel eens een koffiekoekje met enkele pistolets. Of lust ik ook wel een lekker glaasje wijn of een goeie Gin Tonic!

Genieten dus… maar binnen de perken. Geen pintjes, glazen wijn, frieten met 3 sauzen en 4 vleesjes, noem maar op. Ik geniet zeker en vast, maar overdrijf nooit.

Het is ook niet nodig om het hele weekend te zondigen natuurlijk. Ik pik er enkele momenten uit waar ik hier en daar iets doe wat anders niet kan. Na jaren ervaring weet ik wat kan en niet kan, zonder dat ik mijn lichaam daardoor verwaarloos.

Ik weet ook dat een aantal klanten van mij, met als doelstelling afslanken, dit ook zullen lezen. Eens zij hun streefdoelen hebben behaald, kunnen deze geneugten des levens ook weer een plaatsje krijgen in hun leven. Maar hoe ze dat moeten doen, verklapt ik op een later tijdstip weer :-)

Voila, my 2 cents voor we bijna het weekend in gaan. Ik kijk al uit naar mijn koffiekoekje zondagochtend… voor ik weer lekker ga sporten natuurlijk!

 

Dominique Peeters